Over Aikochi

Ik ben Karin van den Berg, ik woon sinds 2022 samen met mijn man, onze drie mooie kinderen en hond Max in Zeerijp


Ik ben 15 jaar werkzaam geweest als leerplichtambtenaar voor 3 gemeenten. De voldoening die ik hier uithaal is het op weg helpen van kinderen/jongeren en hun ouder(s). Hierbij staat het kind centraal. Na een aantal jaar kreeg ik toch wel de kriebels om mij meer te verdiepen in het kind en hoe je het kind/de jongeren en de ouder(s) meer kon ondersteunen in de ontwikkeling van zijn eigen persoon. Hierop ben ik in 2013 de erkende opleiding kindercoach via BGL gaan doen. Deze heb ik na een intensief en mooi studie jaar afgesloten met een diploma. In 2015 de praktijk geopend. Dit gaf mij zoveel plezier en energie dat ik in 2019 ben gestopt met werken bij de gemeente en ben ik mij volledig gaan richten op praktijk AiKochi. Maar je bent nooit uitgeleerd dus ik ben hierna korte cursussen blijven volgen zoals bijvoorbeeld Geef me de Vijf, Rots en water, KIES en reflexintergartie.


De wisselwerking tussen mijn beroep en mijn thuissituatie maakt dat ik aan de ene kant ontzettend veel verdieping heb en aan de andere kant dagelijks in allerlei situaties terecht kom waarbij ik bewust gebruik maak van alle opgedane kennis.


En omdat ik geloof in de kracht van de kleinschallige jeugdhulp ben ik sinds september 2021 bestuurder geworden bij Zorgkracht12, de noordelijke zorgcoöperatie. Deze reeds door de RIGG gecontracteerde aanbieders bieden vanaf 1 januari 2022 een integraal en kwalitatief hoogwaardig aanbod aan (basis- en specialistische begeleiding, dagbesteding, behandeling en wonen).

Windkracht 12 is maximale windkracht.

Zorgkracht 12 is maximale zorgkracht.


En dan de naam... Ik krijg veel vragen over wat betekend AiKochi. AiKochi is Koreaans en staat voor Kind (Ai) en Coach (Kochi). Ik heb voor deze naam gekozen omdat mijn vriend Koreaans is en ik bij het horen van deze vertaling direct dacht dit is het.