voor kinderen


Heb jij ergens last van? En wil je dat graag veranderen? Dan kun je bij mij langskomen. Het maakt niet uit wat je dwars zit! Het kan bijvoorbeeld zijn dat je wordt gepest, of je pest zelf en kan er niet mee ophouden, of je ouders zijn gescheiden, of je bent heel bang voor toetsen en spreekbeurten, of je vindt het moeilijk om vriendjes of vriendinnetjes te maken of er zit je iets heel anders dwars waardoor je je verdrietig , bang, boos of rot voelt. Samen proberen we er achter te komen wat er precies aan de hand is en zo leer je jezelf beter kennen. Ik ga jou niet zeggen wat je moet doen of hoe je het moet oplossen wel gaan we samen op zoek naar JOUW manier!


Dingen die we kunnen doen, zijn bijvoorbeeld:

•   knutselen

•   tekenen

•   praten

•   dansen

•   verhalen bedenken,

•   met handpoppen spelen

•   spelletjes doen en nog veel meer


Wat gaat er gebeuren?

Je ouders bellen mij om een afspraak te maken. Jouw ouders kennen jou heel goed. Daarom ga ik eerst hun een intake formulier sturen en maak ik een afspraak om een keer met hun praten. Het kan ook zijn dat je hier bij bent. Wij praten dan over hoe het met jou gaat. Wat zij/wij denken dat er aan de hand is. En over wat jou zou kunnen helpen.


Dan maak ik een eerste afspraak met (alleen) jou. Door samen te spelen en te praten gaan we kijken wat jou bezig houdt. We praten over wat jij wil doen en wil leren om beter met jouw probleem om te gaan. Je kan bij mij spelen, kletsen, schilderen, toneelspelen….verhalen luisteren. Je kan natuurlijk ook zelf iets meenemen als je dat wilt! Door veel samen te doen, komen we er samen achter wat jou het beste kan helpen. Van tevoren weet ik niet wat dat zal zijn…dat gaan we samen proberen te ontdekken: “Samen op weg naar je eigen wijsheid”. Wat ik wél weet is dat het JOUW manier wordt!


Ik vind het heel bijzonder om dit werk te kunnen en te mogen doen en ik wil je heel graag een plek bieden waar je jezelf kan en mag zijn, zonder dat je bang hoeft te zijn voor de reacties van anderen. Tussendoor zal ik ook met je vader en moeder praten, omdat ik graag wil weten hoe zij het vinden dat het thuis en op school met je gaat. Ik zal altijd eerst met je overleggen wat ik wel en niet met ze ga bespreken! Je hoeft maar 5 tot 8 keer bij mij te komen en meestal zit je dan weer wat lekkerder in je vel en voel je je weer blij en heb je weer vertrouwen in jezelf. lk heb er in elk

geval alle vertrouwen in dat jij alles in je hebt

om te bereiken wat je wilt


Het is soms niet gemakkelijk om hulp te vragen.

Maar weet je… samen kunnen we vaak meer dan alleen!